Keresés
PIZZÁS CSIGA

Pizzás csiga

Pizzás csiga is nagy kedvenc nálunk a pizza mellett. Ehhez a pizzás csiga recepthez egy nagyon finom, puha kelt tésztát használok. Kis kelesztés, töltés és már süthetjük és kóstolhatjuk is a meleg, kívül ropogós, belül puha, ízletes csigákat.

Lehet kisebb és nagyobb csigákat is készíteni. Uzsonnára a suliba, vagy kirándulásra is tökéletes. Melegen és kihűlve, vagy kicsit átpirítva is nagyon finom.

Pizzás csiga recept:

  • kelt tészta:
  • 500 g liszt
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 0,5 dl olaj vagy 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs. porélesztő
  • töltelék:
  • pár kanál pizza krém és ketchup keveréke vagy friss paradicsomszósz ízesítve oregánóval, bazsalikommal ízlés szerint – ne legyen túl híg, hogy ne tudjon kifolyni.
  • 1 nagy csomag selyemsonka ( 200g) vagy ízlés szerint más
  • 1 kis konzerv kukorica
  • tetejére: 20-25 dkg reszelt sajt

Pizzás csiga elkészítése:

  1. Egy keverőtálba teszem a lisztet, sót, tojást, olajat. Egy bögrében kicsit megmelegítem a tejet, belemorzsolom az élesztőt, és a teáskanálnyi cukrot. Amikor felfut az élesztő hozzákeverem a lisztes egyveleghez. Összekeverem az egészet, robotgéppel vagy kézzel és addig dagasztom, hogy az edény falától elváljon a tészta és kicsit hólyagos legyen. Picit beolajozom a tetejét és teszek rá folpackot vagy tiszta konyharuhával letakarom és huzatmentes helyen kelni hagyom kb 40 percet.
  2. Ameddig kel a tészta, elkészítem a szószt, lereszelem a sajtot,, felcsíkozom a sonkát és kicsi darabokra vágom.
  3. Ha megkelt a tészta enyhén lisztezett felületen átgyúrom és attól függően, hogy kicsi vagy nagy pizzás csigákat szeretnék készíteni egy nagy vagy két kisebb bucivá gyúrom. Egyenként kinyújtom a bucikat téglalap formára és vékonyra. Megkenem a szósszal, (fűszerezem ízlés szerint ), rászórom a kukoricát,  a sonka csíkokat egyenletesen. A szélesebb felénél elkezdem szorosan feltekerni a tésztát a töltelékkel, ha a végére érek a feltekeréssel egy kicsit összedolgozom kézzel, hogy ne nyíljon szét a tekercs.
  4. Kb 2 cm-es csíkokat vágok a tekercsből és sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket fektetve. Mindegyik csigára teszek reszelt sajt halmokat. és még tovább kelesztem kb. 10 percig.
  5. Addig előmelegítem a sütőt 200°C-ra. A letelt 10 perc után beteszem a pizzás csigákat a sütőbe és kb 20 perc alatt alsó-felső sütési módnál készre sütöm. Lehet variálni a tölteléket ízlés szerint. Én általában kisebb pizzás csigákat készítek. Ez a kelt tészta alap a sajtos kifli recept alapja is. Recept: itt

További sós csiga receptek:

Sajtos tejfölös csiga recept bővebben>>

Sajtos, sonkás csiga recept bővebben>>

Káposztás tekercs recept bővebben>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

sütőtök
Egészség - diéta
Mesi

Sütőtök, az új szuperétel?

A csodás sütőtök, tele van vitaminokkal és tápanyagokkal, amelyek csodákat tehetnek az egészségeddel Miért jó és hogyan használd fel a sütőtököt az ételekben, süteményekben?

Tovább olvasom >
sült csirkecomb tepsis krumplival
Egyszerű ételek
Mesi

Sült csirkecomb tepsis krumplival

Isteni ropogós sült csirkecomb tepsis krumplival, egyszerűen, elkészíthető recept. Az év bármely szakaszában nagyszerű sült, kellenesen fűszeres gyors ebéd vagy vacsora.

Tovább olvasom >
csörögefánk
Édes sütemények
Mesi

Csörögefánk

A csörögefánk gyerekkori egyik kedvencem, amit a nagymamám nagyon sokszor készített télen, pár perc alatt kész is volt vele. Nagyon egyszerű, gyors, ropogós, porcukros finomság 🙂

Tovább olvasom >