Ha egy finom és könnyen elkészíthető hússzeletet keresel, akkor ne keress tovább, mint ezt a serpenyős fokhagymás tarját. Ez az étel tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához, és biztosan csillapítja az éhséget! Bármilyen körettel rizzsel, édesburgonyával, salátával, krumplipürével, akár csőben sült brokkolival is kínálhatod, mint ahogy mi tettük. Szóval ragadj meg egy kis tarjaszeletet, és vágj bele ebbe az egyszerű receptbe.
SERPENYŐS FOKHAGYMÁS TARJA RECEPT
- 8 szelet tarja
- 6- 8 gerezd fokhagyma
- só, bors
Csőben sült brokkoli recept >>
SERPENYŐS FOKHAGYMÁS TARJA KÉSZÍTÉSE
- A húst miután előkészítettük, megmostuk, felitattuk róla a nedvességet és kiklopfoljuk. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a forró serpenyőben fehéredésig átsütjük mindkét oldalát,.
- Utána fedő alatt kevés vizet aláöntve, közepes hőfokon pároljuk puhára az egész fokhagyma gerezdeket hozzáadva
- Amikor már puha a hús, fedő nélkül süssük zsírjára, a fokhagyma gerezdeket ilyenkor húsra teszem védve, hogy meg ne égjen. Tetszőleges körettel tálaljuk, nálam most a sajtos, tejfölös tepsiben sült brokkolira esett a választás.