A finom, fűszeres serpenyőben sült karajszeletek tökéletesen alkalmasak arra az esetre, ha kevés az időnk ebédet vagy vacsorát készíteni. Tepsiben sült zöldségeket, salátát, burgonyát, rizsköretet, vagy bármilyen nekünk tetsző köretet kínálhatunk hozzá. Tepsiben sült édesburgonyát, zellert és hagymát választottam hozzá, ami az előkészítésen túl szintén nem igényelt sok tennivalót.
Célszerű legalább 1-2 órával sütés előtt bepácolni a húst, hogy igazán omlós, ízes legyen, de előkészíthetjük már előző nap. Nálunk a vékonyabb hússzelet a nyerő, ha vastagabb hússzeleteket szeretnél készíteni, akkor növeld a sütési időt, vagy fedő alatt süsd, párold puhára.
SERPENYŐBEN SÜLT KARAJSZELETEK RECEPT
- 8 db karajszelet
- só, bors,
- 2 teáskanál flekken fűszer – vagy ízlés szerint
- olaj a pácoláshoz és a sütéshez
Tepsiben sült zöldségek, édesburgonya, zeller recept >>
SERPENYŐBEN SÜLT KARAJSZELETEK KÉSZÍTÉSE
- Az előkészített hússzeleteket bepácoljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük mindkét oldalát,, meghintjük a fűszerkeverékkel és kevés olajat öntünk rá. Utána hűtőbe tesszük egy lezárt edényben és állni hagyjuk 1-2 órát, vagy egy éjszakát.
- Egy serpenyőben kevés olajat vagy zsírt hevítünk és magas lángon hirtelen átsütjük a hús mindkét oldalát. Utána fedő alatt, kis vizet ( ha kell többször pótoljuk ) aláöntve puhára, zsírjára sütjük.
Pác nélkül is készíthetjük a karajt. Az előre lesózott, borsozott hússzeleteket pácolás nélkül a fenti módon, egyéb fűszerek nélkül is lesüthetjük, úgy is nagyan finom.
Sólt zöldségekkel.